28 18 78 60 Hej@digitalangels.dk

WordPress er karosseriet på bilen. Plugins er ekstraudstyr, der giver dig flere muligheder for at tilrette layout, indsætte videoer, oprette kontaktformularer, integrere nyhedsbreve, forebygge spam og meget meget mere.

De fleste plugins er tredieparts plugins; dvs. de er udviklet af eksterne virksomheder. Før et plugin kan hentes på WordPress, skal det gennem en godkendelsesprocedure. Plugins er gratis. De fleste plugins har også en betalt version.

På vores WordPress Værksted hjælper vi dig med at vælge og installere plugins.

Sådan vælger du plugins

Før du installerer et nyt plugin er det en god idé at lave en sikkerheds backup:

 • WordPress kontrolpanel
  • Værktøjer
   • Eksporter

Det første plugin du skal installere er til “maintenance”:

 • Plugins
  • Tilføj Nyt
   • Søg på maintenance (eller ‘under construcution’).

Vælg kun de plugins, der

 • er kompatibel/ testet med din version af WordPress
 • opdateret indenfor de sidste 3 måneder
 • har en udførlig beskrivelse

Når pluginet er installeret skal det aktiveres – og du skal evt. tilpasse indstillingerne.

Maintenance

Pluginet bruger du mest, mens du bygger din side op. Når du er logget ind i din admin-del, kan du både opdatere indhold og følge med i, hvordan det ser ud. Dem, der ikke er logget ind, ser din ‘mainetance’ side.

Du kan tilføje tekst, billeder og kontaktformularer o.lign. til denne midlertidige forside.


Modulopbyggede sider med Page Builder

Jeg bruger dette plugin til at layoute en side. Pager Builder gør det muligt at trække widgets ind på siden f.eks. indholdsbokse, der indsætter de sidste blogindlæg. Eller du kan bruge et fordesignet side-layout.

Der findes mange plugins, der giver disse muligheder. Søg på ‘page builder’ og vælg det plugin, der bedst lever op til de tre kriterier. Aktiver og test pluginet med det samme.

Jeg bruger ‘Site Origin Page Builder’ sammen med ‘Site Origin Widgets’ på de hjemmesider, hvor jeg har installeret temaet GP Premium.


Classic Editor

WordPress har introduceret en ny måde at redigere sider på, Guthenberg Editor. Indtil videre foretrækker jeg at fortsætte med den metode, jeg kender og har derfor installeret ‘Classic Editor’.


Favicon

Faviconet er det lille ikon, der vises i browserens faneblad. Du kender måske til at have mange faneblade åbne og det lille ikon ved siden af sidetitlen er favikonet.


Yoast SEO

Optimerer dit indhold til søgemaskiner. Sider og indlæg vises med rød, gul eller grøn, så du kan se, hvor godt du har tilpasset tekstens længde og indhold til SEO. Pluginet giver dig også mulighed for at skrive dine egne snippets – dvs. de udsnit, søgemaskinerne viser.


Polylang

Til dig, der ønsker en hjemmeside på flere sprog. Med dette plugin kan du skifte fra et sprog til et andet.


Contact Forms

Når du vil indsætte formularer på din side og samtidig sikre, at du får direkte besked i din mail. Der findes forskellige plugins, der kan det samme. Jeg bruger selv Contact Form 7. Du skal være opmærksom på at få sat indstillingerne rigtigt, tilpasset alle meddelelser og indsat det rigtige indhold i de mails, du får.


Hvad kan gå galt – og hvad gør jeg?

Det kan gå galt, når du installerer et plugin. Din side kan holde op med at se “rigtig ud”. Har du stadig adgang til din WP-admin, så deaktiver plugin’et og slet det bagefter. Det er her, du bliver glad for at kunne uploade den xml-fil du eksporterede før, du aktiverede det nye plugin.

Kan du ikke længere få adgang til dit WP-admin, fordi din side fejler helt, så får du brug for login’et til dit webhotel. Her kan du finde plugin’et og slette det. Det er her, du bliver glad for, at du deltog i vores WordPress værksted og fik en livline med hjem og nu kan kontakte Marianne og få hjælp.