28 18 78 60 Hej@digitalangels.dk

SSL/ https; “hængelås”; kryptering af indhold, der sendes via din side

Har du bemærket browserens adresselinie? Når der er en grøn hængelås, så er siden sikret med SSL. Når der er et informations-i, er den ikke.

I 2018 begyndte googles søgealgoritmer aktivt at kigge efter, om en hjemmeside er SSL-sikret (og giver strafpoint til dem, der ikke er). Browsere advarer nu brugerne, når de vil klikke ind på en ikke-sikret side. Det kan være med en mouseover (denne side er ikke sikker) og det kan være med en larmende mellemside, der spærrer brugeren fra at gå videre med mindre de aktivt vælger et “jeg tør godt”.

Den nemme løsning: SSL tilkøbes og aktiveres hos leverandøren af dit web-hotel. Pris og procedurer varierer.

Den billige løsning: For den erfarne wordpress bruger kan du finde og installere certifikater via plugin.

Billeder; pas på metadata og størrelser

Du kan redigere dine billeder via WordPress. Og wordpress har indbygget responsiveness, der sørger for at vise dine billeder i det format, der passer til den device, din side læses fra. Det er dejligt nemt og derfor fristende at nøjes med en (stor) version af samtlige billeder.

Men! For langsom loading af sider påvirker din  “google”-score. Store billeder giver langsom loading. Det kan derfor være en god idé at billedbehandle og reducere kb per billede. Tænk samtidig på, om du ønsker at eventuelle metadata kan fremfindes fra dine billeder. Hvis ikke skal du rense dine billeder (f.eks. for gps informationer).

Redaktionel SEO; er som gødning for dine indlæg  

Ønsker du at fremme din søgbarhed på søgemaskiner, så invester tid til redaktionel SEO. Der findes forskellige plugins, der gør dit arbejde nemmere ved at guide dig gennem de punkter, der fremme SEO, f.eks. minimum antal ord, brug af nøgleord i overskrifter, første afsnit mm.

Samtidig kan du selv formulere, hvad der skal stå i den “snippet”, den tekstdel, der vises hos søgemaskinerne. Gør du ikke det, så forsøger søgemaskinen selv at sammensætte noget tekst.

Menuer og sidetitler

Når du opretter sider og indlæg bliver den titel, du selv skriver, overført til sidens URL. Når du placerer siden som et menupunkt, kan du give menupunktet et kort og præcist navn. Kan du skabe sammenhæng, dvs. genbruge nøgleord, i sidens titel, URL’en og menupunktet, så kan du øge SEO-effekten.

Kategorier – indlæg

Hvilke søgeord skal din side findes på? Det er de ord, du skal gøre til dine nøgleord og gentage på din hjemmeside. Tilføj dine nøgleord som blogkategorier og tilføje en eller to kategorier til dine blogindlæg.